In het najaar van het vorige jaar werd er tijdens de ledenvergadering gevraagd wat de plannen waren voor het nieuwe jaar.
Hieruit zijn een aantal ideeën naar voren gekomen om het voor de leden en ook de bezoekers nog interessanter en wat moderner te maken.
Zo werd er gesproken over een nieuw scherm ter vervanging van de beamer, deze is dankzij Gerard van der Wagt geregeld via Samsung Nederland die deze heeft gesponsord en al is opgehangen in de sterrenwacht.
Zo werd er verder ook besloten een beter oculair en een nieuw prisma met betere fixeer mogelijkheden aan te schaffen zodat het risico van het vallen van een duur oculair voorkomen kan worden.
Verder is het tegenwoordig mogelijk om met een geavanceerde kleuren camera mooie beelden van planeten, maar ook deepsky objecten te kunnen tonen in kleur zonder al teveel bewerking door middel van "live stacken"
Dit zou voor de sterrenwacht super zijn om de verschillende objecten in kleur aan leden en bezoekers te kunnen laten zien.
Deze camera is dankzij "DeltaPort Donatiefonds", die ons 1000 euro heeft geschonken, aangeschaft.

     


Ook heeft Robtics een donatie gedaan in de vorm van een flinke korting bij de aanschaf van deze camera.
We zijn heel blij met deze ontzettend mooie donaties van beide.
Van deze camera gaan wij en onze gasten heel veel plezier krijgen wanneer de beelden vanaf de telescoop op het nieuwe scherm getoond kunnen worden.
We hebben al wat testjes gedaan met deze camera en zijn al zeer content met de resultaten.
Nu nog zorgen dat de beelden naar beneden komen zodat we deze ook op het grote scherm kunnen tonen.